Nomura: Στις 1.400 μονάδες ο S&P 500 το 2012

Στην ετήσια πρόβλεψη του για το δείκτη S&P 500 ο strategist της Nomura Ian Scott επισημαίνει ότι το 2012 είτε θα έχουμε ένα ακόμα σοβαρό πιστωτικό γεγονός τύπου Lehman Brothers ή οι μετοχές θα κάνουν ράλι.

Nomura: Στις 1.400 μονάδες ο S&P 500 το 2012
Στην ετήσια πρόβλεψη του για το δείκτη S&P 500 ο strategist της Nomura, Ian Scott επισημαίνει ότι το 2012 είτε θα έχουμε ένα ακόμα σοβαρό πιστωτικό γεγονός τύπου Lehman Brothers ή οι μετοχές θα κάνουν ράλι.

Εξηγώντας, την προσέγγιση τους, ακόμα και με χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από 3,2% που προβλέπει η Nomura οι μετοχές μπορούν να κινηθούν ανοδικά αφού φαίνεται να έχουν ήδη προεξοφλήσει σε αυτές τις τιμές αρκετά αρνητικά στοιχεία.

Αναφορικά με την κρίση στην Ευρωζώνη εκτιμούν ότι η επίλυση του προβλήματος θα έρθει και μάλιστα στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Στο τέλος, η ΕΚΥ αλλά και οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κάνουν αυτό που πρέπει για να υπερασπιστούν το κοινό νόμισμα.

Για τις τιμές στόχους των μετοχών ανά τον κόσμο η Nomura τοποθετεί τον πήχη για τον S&P 500 στις 1400 μονάδες ή 15% υψηλότερα, για το δείκτη της Ευρώπης FTSE AW Developed Europe ex UK στις 147 μονάδες και 26% υψηλότερα ενώ για τον FTSE 100 επίσης τοποθετεί τον στόχο υψηλά στις 6.550 μονάδες και 23% υψηλότερα.

Οι χαμηλές αποτιμήσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές και τα υψηλά κέρδη ανά μετοχή αποτελούν βασικά κριτήρια για την επιλογή τους σε σχέση με τις αμερικάνικες αφού η Nomura προτείνει overweight σε αναδυόμενες αγορές, Ασία και Ευρώπη και underweight στις ΗΠΑ.

Η «επιθετική» ευρωπαϊκή επιλογής της Nomura φαίνεται και στις προτιμήσεις της στους κλάδους της οικονομίας αφού είναι overweight σε τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρείες και τοποθετεί Underweight στους αμυντικούς κλάδους. Τα κέρδη ανά μετοχή θα αυξηθούν το 2012 κατά 7% παγκοσμίως ενώ στην Ευρώπη 4% και στις ΗΠΑ 6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v