Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

American Airlines: Αίτηση υπαγωγής στο Chapter 11

Αίτηση για υπαγωγή στο Chapter 11 κατέθεσε η American Airlines. Τόσο η ίδια όσο και η American Eagle θα εκτελούν κανονικά τις πτήσεις. Διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα για μείωση του εργατικού κόστους.

American Airlines: Αίτηση υπαγωγής στο Chapter 11
Αίτηση για υπαγωγή στο Chapter 11 κατέθεσε η αμερικανική αεροπορική εταιρία AMR, μητρική των American Airlines και American Eagle.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η AMR και η American Airlines κατέθεσαν αίτηση για αναδιάρθρωση στο πλαίσιο του Chapter 11 του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικές. Οπως σημείωσε η AMR, διαθέτει 4,1 δισ. δολάρια σε ρευστό.

Η μητρική σημείωσε πως καθ' όλη τη διάρκεια της σχετικής διαδικασίας η American Airlines και η American Eagle αναμένεται να πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγιά τους. Παράλληλα, επισημαίνει πως οι αιτήσεις δεν έχουν καμία άμεση νομική επίπτωση στις δραστηριότητες εκτός ΗΠΑ.

Η AMR γνωστοποίησε παράλληλα πως σχεδιάζει να ξεκινήσει περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα των εργαζομένων, προκειμένου να μειώσει το εργατικό κόστος σε "ανταγωνιστικά επίπεδα".

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης αερομεταφορέων Air Transport Association , η αίτηση χρεοκοπίας της AMR σηματοδοτεί την 100ή φορά που αμερικανικός αερομεταφορέας προχωρά σε αναδιοργάνωση των επιχειρήσεών του από το 1990. Συνολικά, μετά την απελευθέρωση της αεροπορικής αγοράς στα τέλη της δεκαετίας του ’70, οι αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας τουλάχιστον 189 φορές. Μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες της 11ης Σεπτεμβρίου, έχουν κατατεθεί αιτήσεις αναδιοργάνωσης τουλάχιστον 40 φορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v