Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sarkozy-Merkel: Κοινές προτάσεις για τις Συνθήκες

"Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ιστορικά διαφορετικές απόψεις για την ΕΚΤ", σχολίασε ο γάλλος πρόεδρος Nikola Sarkozy, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικράτησε στη μίνι-σύνοδο με την Angela Merkel και τον κ. Mario Monti.

Sarkozy-Merkel: Κοινές προτάσεις για τις Συνθήκες
"Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ιστορικά διαφορετικές απόψεις για την ΕΚΤ", σχολίασε ο γάλλος πρόεδρος Nikola Sarkozy, αποτυπώνοντας το κλίμα που επικράτησε στη μίνι-σύνοδο με την Angela Merkel και τον κ. Mario Monti στο Στρασβούργο.

Στις πρώτες δηλώσεις μετά την έκτακτη αυτή σύνοδο, ο κ. Sarkozy δήλωσε ότι οι δύο ισχυρότερες οικονομίες της ευρωζώνης εκφράζουν την πλήρη εμπιστοσύνη τους στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δεσμεύονται να σεβαστούν την ανεξαρτησία της «χωρίς να προβάλουν αρνητικές ή θετικές απαιτήσεις» από την κεντρική τράπεζα.

Από την πλευρά της, η κ. Μerkel υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις για αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες δεν έχουν καμία σχέση με το ρόλο της ΕΚΤ.

Κοινές προτάσεις για την μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών συνθηκών θα καταθέσουν εντός των ημερών η Γαλλία και η Γερμανία, δήλωσε ο κ. Nicolas Sarkozy μετά την μίνι-σύνοδο με την κα

Οι προτάσεις θα κατατεθούν πριν την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Οι Sarkozy και Merkel δήλωσαν επίσης ότι εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στην νέα ιταλική κυβέρνηση και συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου με τον κ. Mario Monti στην Ρώμη σύντομα.

Η κα Μέρκελ από την πλευρά της δήλωσε ακόμα ότι δεν έχει αλλάξει θέση για τα ευρωομόλογα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v