Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίγυπτος: "Ανακωχή" στην πλατεία Ταχρίρ

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία στην πλατεία Ταχρίρ έχουν σταματήσει, ύστερα από την συμφωνία ανακωχής ανάμεσα στις δύο πλευρές το βράδυ της Τετάρτης. Δέσμευση στρατού για εκλογές τη Δευτέρα.

Αίγυπτος: Ανακωχή στην πλατεία Ταχρίρ
Οι συγκρούσεις ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία στην πλατεία Ταχρίρ έχουν σταματήσει, ύστερα από την συμφωνία "ανακωχής" ανάμεσα στις δύο πλευρές το βράδυ της Τετάρτης και ενώ ο στρατός υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις βουλευτικές εκλογές, μεταδίδει το Reuters.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ και έχουν δηλώσει ότι δεν θα φύγουν αν ο στρατός δεν παραδώσει την εξουσία.

Την ίδια ώρα, το στρατιωτικό συμβούλιο της χώρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπόσχεται ότι θα διενεργηθούν βουλευτικές εκλογές την Δευτέρα.

Τη δέσμευση του για την διενέργεια βουλευτικών εκλογών τη Δευτέρα έδωσε σε συνέντευξη τύπου και το μέλος του στρατιωτικού συμβουλίου, στρατηγός Μamdouh Shaseen.

"Δεν θα καθυστερήσουμε τις εκλογές. Σας δίνω το λόγο μου" ανέφερε.

Υποβάθμιση από S&P

H S&P υποβάθμισε σήμερα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Αιγύπτου στο B+, τέσσερα βήματα χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα.

Στην ανακοίνωση της η S&P αναφέρει ως αιτία για την υποβάθμιση την αναθέρμανση της βίας και το "εξαιρετικά πολωμένο πολιτικό σκηνικό", που έχουν εξασθενήσει τα δημόσια οικονομικά και θα οδηγήσει σε περαιτέρω μειώσεις στα διεθνή αποθεματικά.

Άνοδος στα spreads των ομολόγων

Η οικονομία της Αιγύπτου αναπτύχθηκε το 2011 με ρυθμό 1,8%, τον χαμηλότερο της τελευταίας δεκαετίας, με τα αποθέματα ξένου συναλλάγματος να έχουν υποχωρήσει στα 22,1 δισ. δολάρια.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της Αιγύπτου που αποτιμούνται σε δολάρια έχουν σημειώσει άνοδο 1 ποσοστιαίας μονάδας, στο 6,92%, το υψηλότερο σημείο από τον Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v