Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσφυγή Κομισιόν κατά Γερμανίας για τη VW

Κατά της Γερμανίας στρέφεται εκ νέου η Κομισιόν προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη ως προς το επίμαχο θέμα της Volkswagen, ζητώντας μάλιστα την επιβολή προστίμου 31.114 την ημέρα... αναδρομικά από το 2007.

Προσφυγή Κομισιόν κατά Γερμανίας για τη VW
Κατά της Γερμανίας στρέφεται εκ νέου η Κομισιόν προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη ως προς το επίμαχο θέμα της Volkswagen, ζητώντας μάλιστα την επιβολή βαρύτατων προστίμων.

Η Γερμανία έχει υιοθετήσει νομοθεσία βάσει της οποίας η Κάτω Σαξονία, η οποία έχει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Volkswagen, έχει προνομιακό καθεστώς και δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το 2007 έχει αποφανθεί ότι αυτός ο γερμανικός νόμος – γνωστός και ως Νόμος Volkswagen – παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία.

«Δεδομένου ότι η Γερμανία δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, η Κομισιόν αποφάσισε να προσφύγει εκ νέου δικαστικά» αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πλέον η Κομισιόν ζητά επιβολή προστίμου 31.114, 72 ευρώ ανά ημέρα από την ημερομηνία της έκδοσης της πρώτης απόφασης του Δικαστηρίου μέχρις ότου συμμορφωθεί η Γερμανία ή μέχρις ότου υπάρξει δεύτερη δικαστική απόφαση. Επιπλέον, ζητά μελλοντική επιβολή προστίμου 282.725,10 ευρώ ημερησίως, από την ημερομηνία της δεύτερης δικαστικής απόφασης – όποτε αυτή ληφθεί – μέχρις ότου συμμορφωθεί το Βερολίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v