Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καμπανάκι από S&P για νέες υποβαθμίσεις σε ΕΕ

Σαφή προειδοποίηση για νέες υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη απευθύνει η S&P καλώντας την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βρουν μία συμβιβαστική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Καμπανάκι από S&P για νέες υποβαθμίσεις σε ΕΕ
Σαφή προειδοποίηση για νέες υποβαθμίσεις στην ευρωζώνη απευθύνει ο κ. David Beers της Standard & Poor's καλώντας εμμέσως πλην σαφώς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βρουν μία συμβιβαστική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

"Δύσκολα μπορεί να δει κανείς πώς θα αποφευχθεί η ύφεση στην ευρωζώνη το 2012 εάν το κόστος του χρήματος παραμείνει σε τόσο υψηλά επίπεδα και οι τράπεζες συνεχίσουν να συρρικνώνουν τους ισολογισμούς τους", αναφέρει, σπεύδοντας παράλληλα να συμπληρώσει πως "η ύφεση ενδεχομένως να επιφέρει επιπλέον πτωτικές πιέσεις στην πιστοληπτική αξιολόγηση των μελών της ευρωζώνης".

Κατά τον κ. Beers "δεδομένου ότι διακυβεύονται τόσα πολλά, θα περίμενε κανείς ότι θα μπορούσε να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στις θέσεις των νομισματικών αρχών και των αξιωματούχων της εθνικής πολιτικής". Ο ίδιος μάλιστα υποδεικνύει ότι "τα πιο επιθετικά βήματα από την ΕΚΤ στον χειρισμό της κρίσης χρέους θα μπορούσαν να αντισταθμιστούν από πιο εξισορροπημένες κινήσεις εκ μέρους των κυβερνήσεων".



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v