Αυξήθηκε η ανεργία στη Βρετανία

Απροσδόκητη άνοδο κατέγραψε ο αριθμός των ανέργων στη Βρετανία τον Απρίλιο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με αποτέλεσμα ο δείκτης της ανεργίας να βρεθεί στο 3,2%, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών.

Αυξήθηκε η ανεργία στη Βρετανία
Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο δείκτης της ανεργίας στη Βρετανία τον Απρίλιο, καθώς ο αριθμός των ανέργων κατέγραψε άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με το ποσοστό να μετακινείται από το χαμηλότερο των 26 ετών.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5.400 άτομα τον Απρίλιο ύστερα από την αύξηση των 2.000 του Μαρτίου, ενώ οι αναλυτές έκαναν λόγο για μείωση κατά 5.000.

Εταιρίες όπως η Telewest Communications, η Granbia και η Bear Stearns μειώνουν τον αριθμό του προσωπικού τους, σχολιάζοντας μάλιστα ότι το μέγεθος ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης δεν έχει κατορθώσει να επιταχύνει τους ρυθμούς του.

Ωστόσο η συγκεκριμένη αναφορά δεν αναμένεται να εντείνει τις πιέσεις προς την Τράπεζα της Αγγλίας να αυξήσει τα επιτόκια. Εξάλλου, οι μισθοί παρουσίασαν άνοδο κατά 2,9% για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, ποσοστό που είναι σαφώς χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 4,5% που έχει θέσει ως όριο η BoE.

Ωστόσο, πολλές είναι ακόμη οι εταιρίες που συνεχίζουν να μειώνουν το προσωπικό τους. Η Lehman Brothers ανακοίνωσε αυτό το μήνα ότι περιέκοψε το 10% του προσωπικού της στον ευρωπαϊκό τομέα των τραπεζικών επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v