Μικτές ενδείξεις από Γαλλία και Ιταλία

Μικτές είναι οι ενδείξεις που έρχονται σχετικά με την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, ύστερα από την απροσδόκητη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία το Μάρτιο και την άνοδο της αντίστοιχης γαλλικής.

Μικτές ενδείξεις από Γαλλία και Ιταλία
Δεν συμπλέουν τα τελευταία στοιχεία που έρχονται από την ευρωζώνη σχετικά με τη γενικότερη πορεία της οικονομίας, καθώς η βιομηχανική παραγωγή του Μαρτίου στην Ιταλία σημείωσε αναπάντεχη πτώση, ενώ αντίθετα αυξήθηκε στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα το Μάρτιο κατά 0,5%, ενισχύοντας έτσι τις προσδοκίες ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει με ταχύτερο ρυθμό από ότι οι γείτονές της.

Η ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, αυτής των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία αγοράζει το ένα πέμπτο των ευρωπαϊκών εξαγωγών, βοηθάει τις εταιρίες να βελτιώσουν το ποσοστό των πωλήσεών τους.

Ωστόσο, στην Ιταλία η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε απροσδόκητη πτώση για πρώτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, καθώς μειώθηκε η ζήτηση.

Η παραγωγή στα ιταλικά εργοστάσια, ορυχεία και υπηρεσίες κοινής ωφελείας, υποχώρησε κατά 0,7% σε σχέση με το Φεβρουάριο, ενώ η ετήσια πτώση ανέρχεται στο 4,1%. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 0,7%.

Οι αναλυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι κυρίως για τις πωλήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ και οι καταναλωτικές δαπάνες δεν έχουν κατορθώσει να ανακάμψουν από την πτωτική πορεία του προηγουμένου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v