Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Juncker: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας

Οι ηγέτες της Ε.Ε δεν θα αποφασίσουν σήμερα όλες τις λεπτομέρειες για το σχέδιο ενίσχυσης του EFSF, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουν πάνω στη γενικότερη κατεύθυνση της πρότασης, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, J.C. Juncker.

Juncker: Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας
Οι ηγέτες της Ε.Ε δεν θα αποφασίσουν σήμερα όλες τις λεπτομέρειες για το σχέδιο ενίσχυσης του EFSF και την κρίση χρέους, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσουν πάνω στη γενικότερη κατεύθυνση μιας συνολικής πρότασης, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup, Jean Claude Juncker, μεταδίδει η WSJ.

"Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα καθορίσουμε όλες τις λεπτομέρειες σήμερα, αλλά η γενικότερη κατεύθυνση πρέπει να δοθεί. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας. Πρέπει να λάβουμε ισχυρές αποφάσεις απόψε", υπογράμμισε ο κ. Juncker.

Σε ερώτηση για το αν οι συζητήσεις θα περιλαμβάνουν το ζήτημα του "κουρέματος" των ελληνικών ομολόγων, ο κ. Juncker απάντησε ότι οι "συζητήσεις εξελίσσονται αυτή την στιγμή", χωρίς να κάνει κάποιο επιπλέον σχόλιο.

Όσον αφορά την Ιταλία ο κ. Juncker ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις περιμένουν να ακούσουν ότι η χώρα θα "κάνει σημαντικές προσπάθειες στην κατεύθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v