Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Peugeot: Περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας στην ΕΕ

Σε περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας προχωρά η PSA Peugeot Citroen στην Ευρώπη. Αναθεωρεί πτωτικά τους στόχους έτους κάνοντας λόγο για πιο δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον και έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις στις τιμές.

Peugeot: Περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας στην ΕΕ
Σε περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας προχωρά η PSA Peugeot Citroen κυρίως στην Ευρώπη καθώς παράλληλα αναθεωρεί πτωτικά τους στόχους για τα αποτελέσματα του έτους κάνοντας λόγο για πιο δυσμενές εξωτερικό περιβάλλον και έντονες ανταγωνιστικές πιέσεις στις τιμές.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας δήλωσε στους Financial Times ότι οι περικοπές αφορούν το 10% του εργατικού ευρωπαϊκού δυναμικού που δεν απασχολείται στην παραγωγή.

Διευκρίνισε παράλληλα, ότι οι περικοπές αφορούν εργαζόμενους μερικής και πλήρους απασχόλησης και επεσήμανε ότι οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού για μείωση του κόστους λειτουργίας κατά 800 εκατ. ευρώ.

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο μείωση κερδών 1,6% σε ετήσια βάση στα 1,31 δισ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v