Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βίαιες συγκρούσεις με το Occupy Wall Street

Βίαια επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων και τρεις τραυματίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του κινήματος Occupy Wall Street στο Όκλαντ.

Βίαιες συγκρούσεις με το Occupy Wall Street
Βίαια επεισόδια με ρίψη δακρυγόνων και τρεις τραυματίες πραγματοποιήθηκαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών του κινήματος Occupy Wall Street στο Όκλαντ.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία από την βιβλιοθήκη της πόλης για να «επανακαταλάβουν» την πλατεία μπροστά από το δημαρχείο την οποία είχαν εκκαθαρίσει νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές είχαν κατασκηνώσει στην κεντρική πλατεία του Όκλαντ πριν από δύο εβδομάδες. Νωρίς το πρωί της Τρίτης, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις συλλήψεις και διέλυσαν τα πρόχειρα καταλύματα των διαδηλωτών.

Όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την πλατεία, η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και η συμπλοκή με τις αστυνομικές αρχές έγινε βίαιη. Τα αμερικανικά media να κάνουν λόγο για χρήση δακρυγόνων ενώ από την πλευρά των διαδηλωτών επισημαίνεται ότι υπάρχουν και 3 τραυματίες. Οι αστυνομικές αρχές δηλώνουν ότι συνέλαβαν 97 άτομα και διαψεύδουν αναφορές ότι χρησιμοποιήθηκαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v