”Κόβονται” τα επιτόκια μεταφοράς υπολοίπου 0%

Οι εκδότες πιστωτικών κρατών χάνουν ένα δισεκατομμύριο στερλίνες το χρόνο επειδή προσφέρουν μηδενικά ή πολύ χαμηλά επιτόκια μεταφοράς υπολοίπου για να κερδίσουν νέους πελάτες.

”Κόβονται” τα επιτόκια μεταφοράς υπολοίπου 0%
Οι εκδότες πιστωτικών κρατών χάνουν ένα δισεκατομμύριο στερλίνες το χρόνο επειδή προσφέρουν μηδενικά ή πολύ χαμηλά επιτόκια μεταφοράς υπολοίπου για να κερδίσουν νέους πελάτες, σύμφωνα με έκθεση κορυφαίου λογιστικού οίκου.

Η PricewaterhouseCoopers (PwC) προβλέπει ότι οι εν λόγω εταιρίες θα αρχίσουν να περιορίζουν αυτού του είδους τις προσφορές και να προσπαθούν αντ’αυτών να κρατήσουν τους πελάτες τους μειώνοντας τα δικά τους επιτόκια.

Τα προβλεπόμενα χαμηλότερα επιτόκια θα προσφέρονται μόνο στους ”κερδοφόρους” πελάτες με χαμηλή επικινδυνότητα –δηλαδή τους πελάτες που χρησιμοποιούν πολύ τις κάρτες τους, πληρώνουν πάντα στην ώρα τους και δεν έχουν δυσμενές τραπεζικό παρελθόν.

Ο οίκος, του οποίου η έκθεση αφορά τη βρετανική αγορά τονίζει ότι αυτές οι προσφορές στα επιτόκια δεν θα εφαρμοστούν απαραίτητα από όλους τους εκδότες.

Η PwC υπογραμμίζει ότι με την τακτική των μηδενικών επιτοκίων μεταφοράς, διογκώνεται ταχέως μια νέα γενιά δανειζόμενων οι οποίοι μετακινούνται συνεχώς από εκδότη σε εκδότη, προκειμένου να χρηματοδοτούν χωρίς κόστος το χρέος τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v