Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Berlusconi: Έκτακτο υπουργικό μετά τις επικρίσεις

Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi για το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τις εντονότατες πιέσεις που άσκησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι για εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής.

Berlusconi: Έκτακτο υπουργικό μετά τις επικρίσεις
Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο συγκάλεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi για το απόγευμα της Δευτέρας, μετά τις εντονότατες πιέσεις που άσκησαν οι Ευρωπαίοι εταίροι για εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης, κατά τη σύνοδο κορυφής του Σαββατοκύριακου.

Ο κ. Berlusconi συναντήθηκε την Κυριακή με τον Γάλλο Πρόεδρο Nicolas Sarkozy και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, οι οποίοι απαίτησαν σε πολύ σκληρούς τόνους από την Ιταλία να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της και από την κυβέρνηση Berlusconi να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην ιταλική οικονομία.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κλήθηκε εκτάκτως σε προσωπικές συναντήσεις με τους κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες, που τον επέκριναν ότι δεν κάνει επαρκείς κινήσεις αποκατάστασης της ιταλικής οικονομίας, η οποία θεωρείται ότι είναι ο αμέσως επόμενος στόχος στην κρίση χρεών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v