Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Προειδοποιεί για υποβάθμιση 5 χωρών της ΕΕ

Η Standard & Poor’s είναι πιθανό να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πέντε ευρωπαϊκών κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, κατά μια ή δυο βαθμίδες.

S&P: Προειδοποιεί για υποβάθμιση 5 χωρών της ΕΕ
Η Standard & Poor’s είναι πιθανό να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης πέντε ευρωπαϊκών κρατών, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας, κατά μια ή δυο βαθμίδες, εάν η περιοχή πέσει σε ύφεση και αυξηθεί ο κρατικός δανεισμός, αναφέρει σε έκθεσή του ο διεθνής οίκος.

Στην έκθεση αποτιμάται η δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να στηρίξουν την ευρωζώνη σε δυο πιθανά σενάρια –μια διπλή ύφεση και μια ύφεση με υψηλά επιτόκια.

«Οι αξιολογήσεις της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας είναι πιθανό να υποβαθμιστούν κατά μια ή δυο βαθμίδες και στα δυο σενάρια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Ένα χειρότερο οικονομικό σενάριο είναι πιθανό να οδηγήσει επίσης σε ανακεφαλαιοποίηση πολλών τραπεζών σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία, σημειώνει η S&P, προσθέτοντας ότι οι υφιστάμενοι μηχανισμοί στήριξης ίσως να μην επαρκούν αν οι συνθήκες επιδεινωθούν πέραν των προσδοκιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v