Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραματικές φθορές στους οίκους της Wall στο Q3

Οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι της Wall Street εμφάνισαν το χειρότερο τρίμηνο όσον αφορά τόσο το trading όσο και το investment banking μετά την παγκόσμια πιστωτική κρίση στο γ΄τρίμηνο 2011.

Δραματικές φθορές στους οίκους της Wall στο Q3
Οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι της Wall Street εμφάνισαν το χειρότερο τρίμηνο όσον αφορά τόσο το trading όσο και το investment banking μετά την παγκόσμια πιστωτική κρίση στο γ΄τρίμηνο 2011, καθώς αμφισβητείται το μέλλον των επιχειρήσεών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg, οι JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs Group και Morgan Stanley, είχαν έσοδα 13,5 δισ. δολάρια από χρηματιστηριακές συναλλαγές, εξαιρουμένων λογιστικών κερδών, με πτώση 35% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα έσοδα από τις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες βούλιαξαν 41% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο, στα 4,47 δισ. δολάρια.

Η Bank of America ανακοίνωσε βουτιά 90% στα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και η Goldman Sachs τα λιγότερα έσοδα από αναδοχές εκδόσεων μετά το 2003. Οι επιχειρήσεις αναβάλουν τις αυξήσεις κεφαλαίων και οι επενδυτές πωλούν τα πιο ριψοκίνδυνα ενεργητικά, καθώς φοβούνται για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και επέκταση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Το μεγάλο ζήτημα, κατά τους αναλυτές, είναι κατά πόσον αυτός η επιδείνωση στις τραπεζικές δραστηριότητες των μεγάλων οίκων της Wall Street θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Οι επενδυτικές τράπεζες πλήττονται επίσης από ερωτηματικά σχετικά με τις πιθανες επιπτώσεις του «κανόνα του Volcker» που στοχεύει στην απαγόρευση του proprietary trading, των χρηματιστηριακών συναλλαγών με τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας, και τον περιορισμό των δραστηριοτήτων επενδύσεων hedge-fund και private-equity σε καταθετικές τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v