Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νεκρός ο Μουαμάρ Καντάφι

Ο εκτοπισμένος ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός εξαιτίας τραυμάτων που υπέστη κατά την επιχείρηση σύλληψής του στη Σίρτη, σύμφωνα με το Eθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο (NTC). Νεκρός και ο γιος του Μοτασίμ.

Νεκρός ο Μουαμάρ Καντάφι
Ο εκτοπισμένος ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός εξαιτίας τραυμάτων που υπέστη κατά την επιχείρηση σύλληψής του στη Σίρτη, σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC), ενώ νεκρός είναι και ο γιος του Μοτασίμ.

Ο θάνατός του, που επήλθε αμέσως μετά τη σύλληψή του κοντά στη γενέτειρά του, είναι δραματική κορύφωση των επαναστάσεων της Αραβικής Άνοιξης, που έχουν εκτοπίσει ηγέτες στην Αίγυπτο και στην Τυνησία και έχουν απειλήσει το καθεστώς της Συρίας.

«Ο Καντάφι χτυπήθηκε και στο κεφάλι», δήλωσε ο αξιωματούχος της μεταβατικής κυβέρνησης Abdel Majid Mlegta στο Reuters. «Υπήρξαν πολλά πυρά εναντίον της ομάδας του και τραυματίστηκε θανάσιμα».

Ο Καντάφι, που πλησίαζε τα 70, συνελήφθη και τραυματίστηκε και στα δύο πόδια την αυγή της Πέμπτης, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει με κομβόι στο οποίο επιτέθηκαν αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Αναφέρθηκε ότι απομακρύνθηκε από τον τόπο της επίθεσης με ασθενοφόρο. Λέγεται επίσης ότι βρέθηκε να κρύβεται σε λαγούμι στο έδαφος και φώναξε «μην πυροβολείτε, μην πυροβολείτε» στους άνδρες που τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με τον Mlegta, νεκρός είναι και ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Μοτασίμ, ύστερα από ένοπλη μάχη με μαχητές του Εθνικού Συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, ο επερχόμενος πρωθυπουργός της Λιβύης Mahmoud Jibril δήλωσε ότι ο γιος του Καντάφι Σαλίφ αλ Ισλάμ έχει εντοπιστεί κοντά στη Σίρτη.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι, λέγοντας ότι «επιβεβαιώνουμε πως όλα τα κακά, μαζί με τον Καντάφι, έχουν εξαφανιστεί από αυτήν τη λατρεμένη χώρα».

«Είναι ώρα να καταλάβουν οι Λίβυοι ότι πρέπει να φτιάξουν μια νέα Λιβύη, μια ενωμένη Λιβύη, έναν λαό, ένα μέλλον», πρόσθεσε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v