Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιαπωνία: Ρίχνει $130 δισ. κατά του σκληρού γεν

Περί τα 130 δισ. δολ. σκοπεύει να «ρίξει» η κυβέρνηση του Τόκιο για την αντιμετώπιση του ισχυρού γεν. Με τα κεφάλαια αυτά θα στηρίξει εξαγωγικές επιχειρήσεις και εξαγορές στο εξωτερικό. Έκκληση στην BoJ για τολμηρή πολιτική.

Ιαπωνία: Ρίχνει $130 δισ. κατά του σκληρού γεν
Περί τα 130 δισ. δολ. σκοπεύει να «ρίξει» η κυβέρνηση του Τόκιο για την αντιμετώπιση του ισχυρού γεν. Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο του Δημοκρατικού Κόμματος, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει κατά 25% τα κεφάλαια του κρατικού ταμείου Japan Bank for International Cooperation.

Με τον τρόπο αυτόν, η κυβέρνηση του Τόκιο σκοπεύει να ενισχύσει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις που πλήττονται από το ισχυρό γεν, αλλά και να ενθαρρύνει εξαγορές στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το Bloomberg, το υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας αναμένεται να συμφωνήσει επ' αυτού στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Επισημαίνεται ότι το γεν εκτινάχθηκε σε ιστορικό υψηλό, στα 79,75 δολ. στις 19 Αυγούστου, ενώ έναντι του ευρώ το ιαπωνικό νόμισμα βρίσκεται κοντά σε υψηλό 10ετίας. Με την προβλεπόμενη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας και την κρίση χρέους της ευρωζώνης, πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική πορεία του ιαπωνικού νομίσματος θα συνεχιστεί.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η ιαπωνική κυβέρνηση ζητά από την κεντρική τράπεζα της χώρας να χρησιμοποιήσει «την κατάλληλη και τολμηρή νομισματική πολιτική» για τη χαλιναγώγηση του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v