Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει νωρίς το απόγευμα από το ιταλικό κοινοβούλιο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θα τη λάβει, έστω και οριακά.

Ιταλία: Σήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης
Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει νωρίς το απόγευμα από το ιταλικό κοινοβούλιο ο  Σίλβιο Μπερλουσκόνι και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, θα τη λάβει, έστω και οριακά, παρά τα σκάνδαλα, την οικονομική στασιμότητα και τις εντονότατες πιέσεις που δέχονται αυτός και η κυβέρνησή του από τις αγορές.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού προ ολίγων ημερών.

Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως ο Μπερλουσκόνι θα... επιβιώσει από τη διαδικασία, όπως έχει κάνει και άλλες φορές κατά το παρελθόν, καθώς οι «κλίκες» που έχουν δημιουργηθεί στον συνασπισμό του βρίσκονται σε διαμάχη και δεν είναι ακόμα έτοιμες να τον αντικαταστήσουν.

Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές, ακόμα και αν ο 75χρονος πρωθυπουργός κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, είναι θέμα μηνών να προκύψει νέα κρίση και η χώρα είναι πιθανόν να κηρύξει εκλογές την άνοιξη, έναν χρόνο νωρίτερα από το προγραμματισμένο.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v