Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποδυναμώνεται το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας

Σημαντική αποδυνάμωση στο εξωτερικό εμπόριο της Κίνας. Το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε τον Σεπτέμβριο στα 14,5 δισ. δολ, από 17,8 δισ. δολ τον Αύγουστο. Οι αναλυτές έβλεπαν μικρότερη μείωση στα 16,3 δισ.

Αποδυναμώνεται το εξωτερικό εμπόριο της Κίνας
Σημαντική αποδυνάμωση του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας δείχνουν τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου με μείωση του εμπορικού πλεονάσματος στα 14,5 δισ. δολ, από 17,8 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα. Μέσα σε δύο μήνες, το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας συρρικνώθηκε περισσότερο από 50% καθώς τον Ιούλιο βρισκόταν στα 31,5 δισ. δολ.

Η επιβράδυνση των εξαγωγών τον Σεπτέμβριο ήταν μεγαλύτερη από όσο περίμεναν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 17,1% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, έναντι 24,5% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές – βάσει δημοσκόπησης του Reuters – προέβλεπαν αύξηση 20,7% και εμπορικό πλεόνασμα στα 16,3 δισ. δολ.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και από την πλευρά των εισαγωγών, γεγονός που αποτυπώνει την αποδυνάμωση της εγχώριας ζήτησης στην Κίνα. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 20,9% από 30,2% τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v