ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών

Ελαφρώς μικρότερη της αναμενόμενης ήταν η αύξηση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ. Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν 0,2%, υπό την πίεση της μεγάλης πτώσης 3,6% στις παραγγελίες οχημάτων μεταφοράς.

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών
Ελαφρώς μικρότερη της αναμενόμενης ήταν η αύξηση στις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εμπορίου, οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν 0,2% τον Σεπτέμβριο, υπό την πίεση της μεγάλης πτώσης στις παραγγελίες οχημάτων μεταφοράς.

Εξαιρουμένης της πτώσης 3,6% στα αυτοκίνητα και άλλα μεταφορικά μέσα, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν κατά 1,7%.

Οι αναλυτές προέβλεπαν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ότι οι παραγγελίες θα αυξάνονταν τον Σεπτέμβριο 0,5% χάρη στη ζήτηση μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μετά από μείωση 0,3% τον Αύγουστο.

Για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών πλην αυτοκινήτων, οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,3% μετά από βελτίωση 2,3% στην προηγούμενη μέτρηση.

Οι εκκρεμείς παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7% κατά τον εξεταζόμενο μήνα, ενώ τα αποθέματα του κλάδου αυξήθηκαν 0,3%.

Οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών, που αποτελούν βαρόμετρο για τις επιχειρηματικές επενδύσεις σε εξοπλισμό αυξήθηκαν 2,6% με το μεγαλύτερο ποσοστό δηλαδή των τελευταίων έξι μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v