Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Πρέπει να στηρίξουμε τις τράπεζες

Η Ευρώπη δεν πρέπει να διστάσει να προχωρήσει σε μια επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αν αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί μια νέα κρίση, δήλωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Μέρκελ: Πρέπει να στηρίξουμε τις τράπεζες
Η Ευρώπη δεν πρέπει να διστάσει να προχωρήσει σε μια επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αν αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί μια νέα κρίση, δήλωσε την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μεταδίδει το Reuters.

"Πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά τις εισηγήσεις ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν έχουν επαρκή κεφάλαια" ανέφερε σε συνέντευξη της στο Βερολίνο.

"Η κατάσταση είναι τέτοια που εμείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επανεξετάσουμε την στάση μας και πιστεύω ότι αν είναι απαραίτητο και αν αποτελεί μια εύλογη επένδυση, δεν πρέπει να διστάσουμε, γιατί διαφορετικά η ζημιά που θα επέλθει θα είναι πολύ μεγαλύτερης τάξης" προειδοποίησε η κ. Μέρκελ.

Τόνισε ωστόσο ότι οι τράπεζες πρέπει να στραφούν πρώτα στις αγορές για την εύρεση ρευστότητας και μετά στις εθνικές κυβερνήσεις και θα χρησιμοποιήσουν τον EFSF μόνο ως τελευταίο καταφύγιο.

"Ο EFSF είναι ένας μηχανισμός ο οποίος παρέχει βοήθεια όταν μια χώρα απειλεί την σταθερότητα του ευρώ και της ευρωζώνης συνολικά, οπότε υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια" ανέφερε η κ. Μέρκελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v