Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποαποδίδουν τα ομόλογα του EFSF

Ανοδικά κινείται η απόδοση των ομολόγων που έχει εκδώσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αντανακλώντας τις ανησυχίες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Υποαποδίδουν τα ομόλογα του EFSF
Ανοδικά κινείται η απόδοση των ομολόγων που έχει εκδώσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), αντανακλώντας τις ανησυχίες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, μεταδίδει το Bloomberg.

Τα ομόλογα 13 εκατ. ευρώ που έχει πουλήσει το EFSF υποαποδίδουν σε σχέση με τα γερμανικά και γαλλικά ομόλογα. Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, όποιος έχει πουλήσει 5ετή γερμανικά ομόλογα 1 εκατ. ευρώ για να αγοράσει ομόλογα με επιτόκιο 2,75% και λήξη τον Ιούλιο του 2016 που εξέδωσε το EFSF, έχει χάσει ως τώρα 50.000 ευρώ.

Το spread των ομολόγων του EFSF με επιτόκιο 2,75% και ωρίμανση τον Ιούλιο του 2016, έχει σημειώσει άλμα στις 135 μονάδες βάσης, από τις 96 μονάδες στις 9 Αυγούστου.

"Αυτό δείχνει ότι οι παγκόσμιοι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στον μηχανισμό του EFSF" ανέφερε ο Michael Riddell, στέλεχος της M&G Investments.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v