Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρέθηκε αγοραστής για την Dexia Λουξεμβούργου

Διεθνής επενδυτής με μεγάλη οικονομική επιφάνεια είναι έτοιμος να πάρει πλειοψηφική συμμετοχή στις δραστηριότητες της Dexia στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Luc Frieden. 

Βρέθηκε αγοραστής για την Dexia Λουξεμβούργου
Διεθνής επενδυτής με μεγάλη οικονομική επιφάνεια είναι έτοιμος να πάρει πλειοψηφική συμμετοχή στις δραστηριότητες της Dexia στο Λουξεμβούργο και η κυβέρνηση του Δουκάτου θα αποκτήσει μειοψηφικό ποσοστό, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Luc Frieden.

H Dexia BIL ανήκει στον όμιλο της Dexia που αναζητά στήριξη από τη Γαλλία και το Βέλγιο προκειμένου να αντεπεξέλθει στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Μπορώ να δηλώσω ότι υπάρχει επενδυτής έτοιμος να αγοράσει την τράπεζα του Λουξεμβούργου και ότι το Δημόσιο θα αποκτήσει μειοψηφική συμμετοχή, δεδομένης της σημασίας της τράπεζας για το κράτος», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Frieden.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν αυτόν τον μήνα. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πώς η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επηρεάσει την προσπάθεια για συνολική διευθέτηση του προβλήματος του ομίλου της Dexia.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v