Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Trichet:Αναγκαίο το υπουργείο Οικονομικών της Ε.Ε

Η Ευρώπη πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα προς την πολιτική ενοποίηση, με ένα υπουργείο Οικονομικών και ένα κοινοβούλιο με αυξημένες αρμοδιότητες, ανέφερε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Jean Claude Trichet.

Trichet:Αναγκαίο το υπουργείο Οικονομικών της Ε.Ε
Η Ευρώπη πρέπει να κάνει σημαντικά βήματα προς την πολιτική ενοποίηση, με ένα υπουργείο Οικονομικών και ένα κοινοβούλιο με αυξημένες αρμοδιότητες, ανέφερε σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Jean Claude Trichet, μεταδίδει το Reuters.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ευρώπης θα είναι υπεύθυνο για τη δημοσιονομική εποπτεία των κρατών αλλά και τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού τομέα, ενώ θα εκπροσωπεί διεθνώς την ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Trichet.

Ο κ. Trichet τόνισε ακόμα ότι τα μόνα όπλα που έχουν στα χέρια τους οι κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, είναι τα ευρωομόλογα και ο EFSF και υπογράμμισε ότι είναι δική τους ευθύνη να αντιμετωπίσουν την μεγαλύτερη κρίση μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ρόλου τους.

Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης, ο κ. Trichet εκτίμησε ότι το β' εξάμηνο η ανάπτυξη θα είναι μετριοπαθής, ενώ ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v