Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βλέπουν τον S&P 500 στις 400 μονάδες!

O Albert Edwards, η «υπέρτατη αρκούδα» της τεχνικής ανάλυσης, πολύ απαισιόδοξος δηλαδή αναλυτής, παραθέτει ένα εντελώς καταστροφικό σενάριο για το αμερικανικό –και όχι μόνο- χρηματιστήριο.

Βλέπουν τον S&P 500 στις 400 μονάδες!
O Albert Edwards, η «υπέρτατη αρκούδα» της τεχνικής ανάλυσης, πολύ απαισιόδοξος δηλαδή αναλυτής, παραθέτει ένα εντελώς καταστροφικό σενάριο για το αμερικανικό –και όχι μόνο- χρηματιστήριο, στην τελευταία του έρευνα Global Strategy Weekly.

«Εχω underweight θέσεις στις διεθνείς μετοχές από τα τέλη του 1996 και overweight στα κρατικά ομόλογα. Σε αυτό το διάστημα τα yields στα 10-ετή των ΗΠΑ έχουν διολισθήσει 7% στο 1,75%. Με την ίδια τροχιά, είναι πρακτικώς αναπόφευκτο να διολισθήσει ο δείκτης S&P 500 στις 400 μονάδες" (το βαρόμετρο της ευρύτερης χρηματιστηριακής αγοράς της Wall Street έκλεισε χθες στις 1.160 μονάδες).

Ο κ. Edwards θεωρεί ότι είναι ανόητοι όσοι επαναπαύονται στο γεγονός ότι το 12μηνο προθεσμιακό ΡΕ του S&P 500 είναι 10,5x, θεωρείται φθηνό, γιατί τα εταιρικά κέρδη έχουν φθάσει στο ζενίθ τους και ελλοχεύει μια τρίτη ύφεση μετά-φούσκας, με αποτέλεσμα τα πραγματικά ΡΕ να αποδειχθούν μονοψήφια.

«Στην 3η φάση της Εποχής των Παγετώνων θα βλέπουμε έναν προθεσμιακό συντελεστή 7-8x» αναφέρει ο μέγας κινδυνολόγος αναλυτής. Και εδώ αναφέρει σε όσους τον «κοροϊδεύουν» ότι το ίδιο έκαναν, όταν πέρσι τέτοια εποχή έβλεπε τα yields στα Tresury στο 1,5%.

Κάτι ανάλογο προβλέπει και για τις ευρωπαϊκές μετοχές.

"Το ξεπούλημα των τελευταίων μηνών στις ευρωπαϊκές μετοχές μπορεί να ήταν πολύ χειρότερο από των ΗΠΑ… Όμως η επίδραση της ύφεσης στα κέρδη, που έχουν ήδη αρχίσει να μειώνονται, δείχνει ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μπορεί να πέσουν πολύ περισσότερο, δημιουργώντας ευκαιρίες αγορών που μόνο μια φορά στην ζωή του συναντά κάποιος.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v