Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκοτώθηκαν 2 ανώτατα στελέχη της αλ Κάιντα

Οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν δύο ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας και επιβεβαιώνει η Ουάσιγκτον.

Σκοτώθηκαν 2 ανώτατα στελέχη της αλ Κάιντα
Οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ σκότωσαν δύο ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα, τον Anwar al-Awaki και τον Samir Khan, σε επίθεση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή στην Υεμένη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η είδηση για τον θάνατο των δύο στελεχών της Αλ Κάιντα, επιβεβαιώνεται και από ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.

O Anwar al-Awaki, ήταν μουσουλμάνος κληρικός αμερικανικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε στρατολογήσει μέσα από το διαδίκτυο, εθελοντές για τρομοκρατικές επιθέσεις. Ο Samir Khan, ήταν ο ιδρυτής της ιστοσελίδας "Inspire", το οποίο καλούσε σε επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

"Ο τρομοκράτης Anwar al-Awlaki σκοτώθηκε μαζί με άλλους συντρόφους του", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Υεμένης. Την εντολή για την εξόντωση του Anwar al-Awlaki φέρεται να έδωσε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι ο Anwar al-Awlaki σκοτώθηκε στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής νωρίς την Παρασκευή. Η αεροπορική επιδρομή είχε στόχο δύο οχήματα που κινούνταν στην οδική αρτηρία ανάμεσα στο Μααρίμπ και την επαρχία Τζουφ, στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v