Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ευρωπαίους ηγέτες συναντάται ο Γ. Παπανδρέου

Σειρά επαφών έχει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου για την επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Με ευρωπαίους ηγέτες συναντάται ο Γ. Παπανδρέου
Σειρά επαφών έχει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου για την επικύρωση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι στην Βαρσοβία, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η πορεία επικύρωσης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Σημειώνεται ότι την συμφωνία αυτή επικύρωσε χθες το Κοινοβούλιο της Γερμανίας, ενώ οι πιο πρόσφατες επικυρώσεις έγιναν από τα Κοινοβούλια της Φινλανδίας και της Εσθονίας.

Επίσης οι κκ. Παπανδρέου και βαν Ρομπάι συζήτησαν για την πορεία της Ελλάδας, ενώ είχαν και μια συζήτηση προετοιμασίας για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου καθώς και για την σύνοδο του Eurogroup.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, το μεσημέρι μεταβαίνει στο Παρίσι όπου θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, χθες, στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ και της Ανατολικής Συνεργασίας, τάχθηκε υπέρ της προώθησης της "Ανατολικής Συνεργασίας" με την ΕΕ μέσω ενός συγκεκριμένου πλαισίου αξιών και κανόνων.

Στο περιθώριο του δείπνου ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ την οποία και συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τους πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και Ισπανίας, τον αντιπρόεδρο του Ην. Βασιλείου καθώς και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου ήταν στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης και το πλαίσιο αυτό και μόνον αυτό, καθορίζει τη δράση μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας χθες, στο υπουργικό Συμβούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v