Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Συζητήσεις για πώληση δημόσιας περιουσίας

Η Ιταλία θα μπορούσε να αντλήσει € 35-40 δισ. από πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών. Ο Tremonti κάνει λόγο για μεγάλη οικονομική μεταρρύθμιση.

Ιταλία: Συζητήσεις για πώληση δημόσιας περιουσίας
Η Ιταλία θα μπορούσε να αντλήσει 35-40 δισ. ευρώ από πωλήσεις ακινήτων και άλλων κρατικών περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείο Οικονομικών που έχει στην κατοχή του το Reuters.

Οι πωλήσεις ακίνητης περιουσίας θα μπορούσαν να αποφέρουν 25 με 30 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων φυσικού αερίου 10 δισ. ευρώ, σημειώνει στο το υπουργείο Οικονομικών.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να μειώσουν το έλλειμμα της Ιταλίας κατά 9,8 δισ. ευρώ το χρόνο, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών στο έγγραφο.

"Σήμερα δρομολογείται μια μεγάλη διαθρωτική μεταρρύθμιση για την μείωση του ελλείμματος και τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της χώρας" ανέφερε σε ανακοίνωση ο υπουργός Οικονομικών, Giulio Tremonti, στην οποία κάνει λόγο για συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Ρώμη για την εκτίμηση της δημόσιας περιουσίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Tremonti, στη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη ανάμεσα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, τραπεζίτες και επιχειρηματίες "ταξινομήθηκε και αξιολογήθηκε για πρώτη φορά η κρατική περιουσία."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v