Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BNP:Περιοδεία στη Μ. Ανατολή για εύρεση κεφαλαίων

Υψηλόβαθμα στελέχη της BNP Paribas θα περιοδεύσουν τη Μέση Ανατολή, σε μια απόπειρα να αντλήσουν νέα κεφάλαια και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη απέναντι στην μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας.

Υψηλόβαθμα στελέχη της BNP Paribas θα περιοδεύσουν τη Μέση Ανατολή, σε μια απόπειρα να αντλήσουν νέα κεφάλαια και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη απέναντι στην μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη έκθεση στα ομόλογα της περιφέρειας.

Όπως μεταδίδουν οι FT, τα στελέχη της τράπεζας θα προσπαθήσουν τις επόμενες μέρες να βρουν επενδυτές στο Κατάρ και το Άμπου Ντάμπι και να κλείσουν μια συμφωνία ύψους 2 δισ. ευρώ.

Η αποστολή της BNP θα αποτελείται από μέλη του διοικητικού της συμβουλίου και ειδικούς συμβούλους, ανάμεσα στους οποίους και ο Jacques de Larosiere, επικεφαλής της στρατηγικής επιτροπής του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, η BNP έχει κάνει έκκληση στις ρυθμιστές αρχές να διενεργηθεί ένα "έκτακτο" stress test, ώστε να σημειωθούν με ακρίβεια οι αδυναμίες του γαλλικού τραπεζικού συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v