Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

G20: Επιστολή 7 ηγετών σε Sarkozy, ζητούν μέτρα

Επιστολή με την οποία ζητούν από τον Πρόεδρο της Γαλλίας να ληφθούν άμεσα μέτρα επίλυσης της κρίσης στην ευρωζώνη, απέστειλαν επτά από τους ηγέτες της Ομάδας των 20.

G20: Επιστολή 7 ηγετών σε Sarkozy, ζητούν μέτρα
Επιστολή με την οποία ζητούν από τον Πρόεδρο της Γαλλίας να ληφθούν άμεσα μέτρα επίλυσης της κρίσης στην ευρωζώνη, απέστειλαν επτά από τους ηγέτες της Ομάδας των 20 ισχυρότερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών του πλανήτη.

Την επιστολή υπογράφουν οι ηγέτες της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ινδονησίας, της Βρετανίας, του Μεξικό, της Νοτίου Αφρικής και της Νοτίου Κορέας.

Δηλώνουν στον κ. N. Sarkozy ότι οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί της ευρωζώνης οφείλουν να αναλάβουν άμεση δράση για να επιλύσουν την κρίση χρεών και ότι οι κυβερνήσεις όλης της G20 οφείλουν να αναλάβουν δράσεις για να αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση, χωρίς την δημιουργία διεθνών ανισορροπιών.

Για αυτό τον σκοπό, ζητούν ανοιχτές αγορές, αυξημένη συναλλαγματική ελαστικότητα και αποφυγή ανταγωνιστικών υποτιμήσεων.

«Δεν έχουμε ακόμη αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που άφησε η κρίση και οι διεθνείς ανισορροπίες αυξάνονται και πάλι… Ο δρόμος της ύφεσης θα είναι δύσκολος για πολλές προηγμένες οικονομίες,» αναφέρουν στην επιστολή οι επτά ηγέτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v