Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barnier: Πιθανή η κρατική στήριξη τραπεζών

Ο Michel Barnier παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης κεφαλαίων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και δεν απέκλεισε να χρειαστεί και κρατική παρέμβαση για την στήριξη των χρηματοοικονομικών οργανισμών.

Barnier: Πιθανή η κρατική στήριξη τραπεζών
Ο Michel Barnier, ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα εσωτερικής αγοράς, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ανάγκη αναδιάρθρωσης κεφαλαίων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και δεν απέκλεισε μάλιστα να χρειαστεί και κρατική παρέμβαση για την στήριξη των χρηματοοικονομικών οργανισμών.

«Έχουν περάσει πλέον οι μέρες όπου οι τράπεζες μπορούσαν να σωθούν με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών» δήλωσε ο κ. Barnier σε συνέντευξή του στην Le Figaro και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί όμως, να αποκλειστεί ότι κάποιες τράπεζες μπορεί να χρειαστούν κρατική βοήθεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι προετοιμασμένη για αυτό το σενάριο» δήλωσε.

Επισημαίνεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Christine Lagarde ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της ΕΕ ζητώντας αναδιάρθρωση κεφαλαίων των ευρωπαϊκών τραπεζών. Οι δηλώσεις του Michel Barnier ενδεχομένως να σηματοδοτούν αλλαγή πλεύσης στην Κομισιόν. Ο κ. Barnier άλλωστε επεσήμανε ότι 9 ευρωπαϊκές τράπεζες απέτυχαν στα stress test, ενώ 16 «μετά βίας τα κατάφεραν» και πρέπει να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση κεφαλαίων «η οποία προτιμούμε να γίνει μέσω του ιδιωτικού τομέα»


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v