Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Σχέδιο μείωσης ελλείμματος κατά $ 3 τρισ.

Το σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος κατά 3 τρισ. δολάρια παρουσίασε τη Δευτέρα πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα. Πρότεινε αύξηση φόρων κατά 1,5 τρισ. δολάρια. Περικοπές σε Medicare και Medicaid.

Ομπάμα: Σχέδιο μείωσης ελλείμματος κατά $ 3 τρισ.
Το σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος κατά 3 τρισ. δολάρια παρουσίασε τη Δευτέρα πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι η ευημερία του αμερικανικού λαού εξαρτάται από την μείωση του ομοσπονδιακού χρέους, μεταδίδει το Reuters.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε ότι το στόχος του σχεδίου είναι η μείωση του ελλείμματος κατά 3 τρισ την επόμενη δεκαετία, μέσα από τη μείωση των δαπανών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αλλά και αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 1,5 τρισ. δολάρια.

"Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια ταξική σύγκρουση, αλλά με απλά μαθηματικά" ανέφερε ο Ομπάμα στη δωδεκαμελή επιτροπή του Κογκρέσου. "Τα λεφτά αυτά πρέπει να έλθουν από κάπου".

Ο κ. Ομπάμα ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μειώσει τους φόρους για τις επιχειρήσεις, εφόσον καταργηθούν όλες οι ειδικές φοροαπαλλαγές για τους πλουσίους, προσθέτοντας ότι οι φόροι προς τους πιο πλούσιους θα πρέπει να ανέλθουν στα επίπεδα του 1990 και ότι η μεσαία τάξη δεν πρέπει να πληρώνει υψηλότερους φόρους από τους εκατομμυριούχους.

Παράλληλα ανακοίνωσε περικοπές 580 δισ. δολ. σε κοινωνικές δαπάνες, στα προγράμμα περίθαλψης Medicare και Medicaid

Τόνισε ωστόσο ότι θα βάλει βέτο σε κάθε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μείωση των παροχών του Medicare, χωρίς να απαιτεί από τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε μια μονόπλευρη συμφωνία η οποία θα επιβαρύνει μόνο τους πιο ευάλωτους" δήλωσε.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v