Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Budensbank: Ισχυρή η γερμανική ανάπτυξη το Q3

Ισχυρή ανάπτυξη προβλέψει κατά το τρίτο τρίμηνο η Budesbank για την γερμανική οικονομία αν και επισημαίνει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές έχουν προσφάτως επιδεινωθεί λόγω της αβεβαιότητας. Σκληρές δηλώσεις για Ελλάδα.

Budensbank: Ισχυρή η γερμανική ανάπτυξη το Q3
Ισχυρή ανάπτυξη προβλέψει κατά το τρίτο τρίμηνο η Budesbank για την γερμανική οικονομία αν και επισημαίνει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές έχουν προσφάτως επιδεινωθεί λόγω της αβεβαιότητας. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας παράλληλα, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λάβει την επόμενη δόση του πακέτου στήριξης εάν δεν προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Μιλώντας στην αντίστοιχη κοινοβουλευτική επιτροπή, ο Jens Weidman δήλωσε πως είναι σημαντικό να καταλάβουν και άλλες χώρες της ευρωζώνης ότι πρέπει να τηρήσουν υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά τους. "Η Bundesbank θεμελιωδώς υποστηρίζει την πειθαρχία" δήλωσε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης. Έκανε μάλιστα τον παραλληλισμό με την Ιρλανδία, δηλωνοντας ότι "είναι σημαντικό να καταστήσουμε σαφές ότι η Ιρλανδία είναι ένα καλό παράδειγμα χώρας που εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις"


«Σε γενικές γραμμές αναμένουμε σημαντική αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο» αναφέρει η Budensbank στην μηνιαία της έκθεση αναφερόμενη στην πορεία της μεγαλύτερης οικονομία της ευρωζώνης και συμπληρώνει: «Μεσοπρόθεσμα όμως, οι προοπτικές προσφάτως επιδεινώθηκαν περισσότερο λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας»

Επισημαίνεται πως το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας προβλέπει ανάπτυξη κατά 3% για το 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v