Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολωνία: Πρέπει να διασωθούν το ευρώ και η ΕΕ

Ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάσπαση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε έναν ακόμη πόλεμο στη Γηραιά Ήπειρο, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας.

Πολωνία: Πρέπει να διασωθούν το ευρώ και η ΕΕ
Ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει τη διάσπαση και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που θα ήταν δυνατόν να οδηγήσει ακόμη και σε πόλεμο στη Γηραιά Ήπειρο, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Εάν η ευρωζώνη καταρρεύσει, τότε δύσκολα μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να διασπαστεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο κ. Jacek Rostowski και συμπλήρωσε: «Η Ε.Ε. ήταν ένας από τους δύο πυλώνες της ειρήνης και της ασφάλειας στην Ευρώπη τα τελευταία 60 χρόνια. Κατά συνέπεια, ο κίνδυνος σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σε 10 ή 20 χρόνια, είναι η απουσία του βασικού παράγοντα του συστήματος ασφαλείας και του πολιτικού μας συστήματος, ο οποίος εξασφαλίζει τον χειρισμό των προβλημάτων μας με δημοκρατικό και ειρηνικό τρόπο. Ακόμη και ο κίνδυνος για πόλεμο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα αυξάνεται», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v