Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξηση πληθωρισμού και ανέργων τον Αύγουστο

"Μπαράζ" από αρνητικά μακροοικονομικά δεδομένα ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία, με αύξηση πληθωρισμού, αύξηση νέων ανέργων και βουτιά του δείκτη εμπιστοσύνης.

ΗΠΑ: Αύξηση πληθωρισμού και ανέργων τον Αύγουστο
"Μπαράζ" από δυσμενή μακροοικονομικά δεδομένα ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία, με αύξηση πληθωρισμού, αύξηση των νέων ανέργων και βουτιά του δείκτη εμπιστοσύνης.

Ο πληθωρισμός αυξήθηκε 0,5% τον Αύγουστο στην αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου της χώρας και αναρριχήθηκε 3,8% στο 12μηνο.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης τιμών λιανικής θα αυξηθεί 3,6%. Τον Ιούλιο ο πληθωρισμός είχε «τρέξει» με ρυθμό 3,6%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 11.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Ο αριθμός των νέων ανέργων διαμορφώθηκε στους 428.000. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα παρουσιαστούν 411.000 νέοι άνεργοι, έναντι των 417.000 στην προηγηθείσα περίοδο.

Τέλος, ο δείκτης Empire State, που αποτυπώνει την δραστηριότητα του κλάδου μεταποίησης στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης, διολισθησε στο -8,8 τον Σεπτέμβριο εναντι -7,7 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν βελτίωση του δείκτη στο -4.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v