AIG: Αύξηση κερδών αλλά και νέα δικαστική έρευνα

Αύξηση κερδών γ’ τριμήνου της τάξης του 7,5% κατέθεσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στον κόσμο, αλλά παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι δικαστικές αρχές διέταξαν νέα έρευνα όσον αφορά τις χρηματιστηριακές πρακτικές της.

AIG: Αύξηση κερδών αλλά και νέα δικαστική έρευνα
Αύξηση κερδών γ’ τριμήνου της τάξης του 7,5% ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στον κόσμο, η αμερικανική AIG, καθώς μειώθηκαν οι ζημιές της από τις επενδυτικές δραστηριότητες.

Παράλληλα όμως η εταιρία ανακοίνωσε οι ομοσπονδιακές δικαστικές αρχές παρήγγειλαν την διεξαγωγή νέας έρευνας στο πλαίσιο της προσφυγής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για τις χρηματιστηριακές πρακτικές κορυφαίων ασφαλιστικών εταιριών.

Τα καθαρά κέρδη της American International Group αυξήθηκαν στα 2,51 δισ. δολάρια ή 95 σεντς ανά μετοχή από 2,34 δισ. δολ. ή 89 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, όπως ανακοίνωσε η νεοϋρκέζικη εταιρία. Τα κέρδη πλην των επενδυτικών ζημιών διαμορφώθηκαν στα 97 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 98 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Η AIG τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών όταν ο γενικός εισαγγελέας Νέας Υόρκης Eliot Spitzer, η SEC και άλλοι φορείς ανήγγειλαν την έναρξη έρευνας για σύγκρουση συμφερόντων και αθέμιτες χρηματιστηριακές πρακτικές κατά της ασφαλιστικής βιομηχανίας της χώρας, καταθέτοντας προσφυγή εναντίον της Marsh & McLennan, που είναι η μεγαλύτερη μεσιτική ασφαλιστική στον πλανήτη.

Η AIG ερευνάται ήδη για δύο περιπτώσεις: γιατί βοήθησε την PNC Financial Services να σχεδιάσει προϊόντα με τα οποία απέκρυψε επισφαλή δάνεια και γιατί αρχικώς εξέδωσε παραπλανητικές πληροφορίες όσον αφορά την εν λόγω έρευνα των αρχών.

Η νέα έρευνα αφορά ένα συμβόλαιο με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Brightpoint. Η American International την περασμένη χρονιά πλήρωσε 10 εκατ. δολάρια για συμβιβασμό στις κατηγορίες ότι βοήθησε την Brightpoint να αποκρύψει ζημίες χρησιμοποιώντας αθέμιτες πρακτικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v