Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Ζημία $2 δισ. από κινήσεις ενός trader

"Καμπάνα" 2 δισ. δολ για τη UBS από μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές ενός trader που θα πλήξουν και τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Ένας άνδρας συνελήφθη για το θέμα στο Λονδίνο.

UBS: Ζημία $2 δισ. από κινήσεις ενός trader
Ένας άνδρας συνελήφθη στο Λονδίνο μετά τη σοκαριστική αποκάλυψη της UBS περί μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών στο τμήμα επενδυτικής στρατηγικής, ύψους 2 δισ. δολ.

Η διοίκηση της ελβετικής τράπεζας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Αρκέστηκε μόνο να δηλώσει ότι αυτές οι ζημίες προκλήθηκαν από έναν trader και πως ένας ύποπτος άνδρας συνελήφθη στη βρετανική πρωτεύουσα. Δεν διευκρίνισε σε ποιον τομέα του investment banking πραγματοποιήθηκαν οι μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές, πότε έγιναν ούτε πότε θα έχει στη διάθεσή της περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα "NZZ", πάντως, ο συγκεκριμένος άνδρας που συνελήφθη εργαζόταν στο τμήμα χρηματιστηριακών αγορών της UBS στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τους "Financial Times" πρόκειται για τον 31χρονο Kweku Adoboli.

Η ελβετική τράπεζα, πάντως, προειδοποίησε ότι ενδέχεται να καταγράψει ζημίες το τρίτο τρίμηνο εξαιτίας αυτών των εξελίξεων."Είναι πιθανό γι' αυτόν τον λόγο η UBS να ανακοινώσει ζημίες το τρίτο τρίμηνο του 2011", αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της ελβετικής τράπεζας, όπου όμως συμπληρώνει ότι "οι θέσεις των πελατών δεν επηρεάζονται".

Στις αγορές, παρ' όλα αυτά, ξύπνησαν μνήμες από την υπόθεση Jerome Kerviel, ενός σχετικά νέου trader στη Societe Generale, ο οποίος έπληξε σημαντικά τα αποτελέσματα της γαλλικής τράπεζας με τις κινήσεις του. Αντίστοιχα οδυνηρές ήταν οι κινήσεις και του Nick Leeson για τα αποτελέσματα της Barings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v