Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Ζητεί "εν ζωή διαθήκη" από μεγάλες τράπεζες

Οι μεγαλύτερες διεθνείς χρηματοπιστωτικές εταιρίες έχουν διορία έως τον Ιούλιο 2012 για να καταγράψουν το πώς θα διανείμουν τα ενεργητικά τους εάν καταρρεύσουν, σύμφωνα με την απόφαση της Fed.

Fed: Ζητεί εν ζωή διαθήκη από μεγάλες τράπεζες
Οι μεγαλύτερες διεθνείς χρηματοπιστωτικές εταιρίες έχουν διορία έως τον Ιούλιο 2012 για να καταγράψουν το πώς θα διανείμουν τα ενεργητικά τους εάν καταρρεύσουν, σύμφωνα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής τραπεζικών εγγυήσεων των ΗΠΑ, Federal Deposit Insurance Corp.

Τον Απρίλιο η FDIC και η κεντρική τράπεζα Federal Reserve αποφάσισαν να υποχρεώσουν τις τράπεζες και άλλες σημαντικές για το σύστημα εταιρίες με διεθνή ενεργητικά που ξεπερνούν τα 50 δισ. δολ., να περιγράψουν εγγράφως και λεπτομερώς το πώς θα διαμελιστούν και θα διαμοιράσουν τα ενεργητικά τους σε περίπτωση που καταρρεύσουν.

Ο στόχος είναι να αποφευχθεί μια επανάληψη της αναταραχής που προκάλεσε στις αγορές η κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

Η κεντρική τράπεζα υπολόγιζε τον Απρίλιο ότι σχεδόν 124 χρηματοπιστωτικοί οίκοι, μεταξύ των οποίων και ξένες τράπεζες, θα πρέπει να καταθέσουν τις αποκαλούμενες «εν ζωή διαθήκες.»

Συγκεκριμένα, οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι που διαθέτουν πάνω από 250 δισ. δολ. σε μη τραπεζικά ενεργητικά όπως παράγωγα, θα πρέπει να καταθέσουν τις «διαθήκες» τους έως την 1η Ιουλίου 2012, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι οίκοι με μη τραπεζικά ενεργητικά 100-250 δισ. δολ. έχουν διορία έως τον Ιούλιο 2013 και όλες οι άλλες τράπεζες έως τον Δεκέμβριο 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v