Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντονισμένες επιθέσεις των Ταλιμπάν στην Καμπούλ

Οι Ταλιμπάν πραγματοποίησαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ. Ένας νεκρός και δεκαέξι τραυματίες. Στόχος και η αμερικάνικη πρεσβεία. Δεύτερη αιματηρή επίθεση σε ένα μήνα.

Συντονισμένες επιθέσεις των Ταλιμπάν στην Καμπούλ
Συντονισμένες επιθέσεις σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν Καμπούλ, πραγματοποίησαν την Τρίτη οι Ταλιμπάν, εκτοξεύοντας ρουκέτες στην πρεσβεία της Αμερικής και στέλνοντας δύο βομβιστές αυτοκτονίας στη δυτική περιοχή της πόλης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Αφγανιστάν ανέφερε ότι από τις επιθέσεις σκοτώθηκε ένας πολίτης και τραυματίστηκαν άλλοι δεκαέξι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Ταλιμπάν κατέλαβαν ένα πολυώροφο υπό κατασκευή κτίριο στο κέντρο της συνοικίας των διπλωματών και εκτόξευσαν ρουκέτες προς διάφορες ξένες πρεσβείες. Στόχος υπήρξε και η αμερικανική πρεσβεία.

Ταυτόχρονα, στη δυτική Καμπούλ, βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο αστυνομικού τμήματος, προκαλώντας το θάνατο ενός αστυνομικού.

Ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, δεύτερος βομβιστής αυτοκτονίας τραυμάτισε δύο ανθρώπους όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά του δίπλα σε σχολείο.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε ότι όλο το προσωπικό είναι ασφαλές, ενώ ο Βρετανός Πρέσβης Γουίλιαμ Πάτει επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική πρεσβεία υπήρξε στόχος επίθεσης.

Η σημερινή επίθεση των Ταλιμπάν είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα, καθώς στα μέσα Αυγούστου βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν στο Βρετανικό Συμβούλιο, προκαλώντας το θάνατο εννιά ανθρώπων.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v