Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισπανία: Προβάδισμα 14,1% για το Λαϊκό Κόμμα

Προβάδισμα 14,1% στην πρόθεση ψήφου για το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας έναντι των Σοσιαλιστών. Πιθανή η νίκη με απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές Νοεμβρίου. Χαμηλή η δημοτικότητα των ηγετών και των δύο κομμάτων.

Ισπανία: Προβάδισμα 14,1% για το Λαϊκό Κόμμα
Το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα έναντι του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και διεκδικεί νίκη στις εκλογές του Νοεμβρίου με απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η δημοσκόπηση δείχνει πρόθεση ψήφου 44,8% για το Λαϊκό Κόμμα και 30,7% για το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για χάρητης εφημερίδας El Pais, αποκαλύπτει ότι κανένας από τους επικεφαλείς των δύο κομμάτων δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ψηφοφόρους.

Μόνο το 22% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι τους εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη o Μαριάνο Ραχόι που ηγείται του Λαϊκού Κόμματος. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην υπουργού Εσωτερικών Αλφρέντο Πέρες Ρουμπαλκάμπα φτάνει το 19%.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Θαπατέρο ανήγγειλε τον Ιούλιο την διενέργεια εκλογών για τις 20 Νοεμβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v