Εκτίναξη κόστους, βύθιση κερδών στην Electrolux

Η Electrolux, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών ανακοίνωση πτώση κερδών γ’ τριμήνου της τάξης του 12% καθώς εκτινάχθηκε το κόστος πρώτων υλών, όπως ο χάλυβας.

Εκτίναξη κόστους, βύθιση κερδών στην Electrolux
Η Electrolux, η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής οικιακών ηλεκτρικών συσκευών ανακοίνωση πτώση κερδών γ’ τριμήνου της τάξης του 12% καθώς εκτινάχθηκε το κόστος πρώτων υλών, όπως ο χάλυβας, και αυξήθηκε ο ανταγωνισμός.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στις 677 εκατομμύρια κορόνες έναντι 767 εκατ. κορόνων στο αντίστοιχο διάστημα πέρσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία από τη Στοκχόλμη. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 591 εκατ. κορόνων. Οι πωλήσεις του ομίλου μειώθηκαν 2,6% στις 29,6 δισ. κορόνες.

Τον περασμένο μήνα ο διευθύνων σύμβουλος της Electrolux, Hans Straaberg, είχε προειδοποιήσει ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν περισσότερο απ’όσο αναμένεται, καθώς οι τιμές του χάλυβα έχουν διπλασιαστεί κατά τη φετινή χρονιά, εκτινάσσοντας στα ύψη το κόστος κατασκευής ψυγείων, πλυντηρίων και των υπόλοιπων λευκών συσκευών που διαθέτει η σουηδική εταιρία.

Ο CEO είχε δηλώσει ότι τον Σεπτέμβριο ότι, καθώς το κόστος αυξάνεται στο β’ εξάμηνο κατά 1,2 δισ. κορόνες, τα κέρδη θα μειωθούν κατά 500 εκατομμύρια. Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε εκείνη την ημέρα 8,1% κι έχει χάσει 19% στο 2004 μέχρι σήμερα.

Για να απαντήσει στα οικονομικά της προβλήματα, η Electrolux έχει αναγγείλει περικοπές 5.000 θέσεων εργασίας σε διετή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v