Ford: Κέρδη τριμήνου χάρη στη μονάδα πιστώσεων

Η Ford Motor ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 266 εκατ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο μετά τις περσινές ζημιές, χάρη στα αποτελέσματα της μονάδας που διαθέτει δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων και φορτηγών.

Ford: Κέρδη τριμήνου χάρη στη μονάδα πιστώσεων
Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, η Ford Motor, ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 266 εκατ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο, χάρη στα αποτελέσματα της μονάδας που διαθέτει δάνεια για την αγορά αυτοκινήτων και φορτηγών.

Τα καθαρά κέρδη της Ford διαμορφώθηκαν στα 15 σεντς ανά μετοχή, ενώ ένα χρόνο πριν η εταιρία κατέθετε καθαρές ζημίες της τάξης του 1 σεντς ή των 25 εκατ. δολαρίων. Οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν 6,1% στα 39 δισ. δολάρια έναντι 36,7 δισ. δολ.

Η μονάδα Ford Motor Credit είχε καθαρά κέρδη της τάξης των 734 εκατ. δολαρίων. Η μονάδα πρόσφατα αναβάθμισε την πρόβλεψη κερδοφορίας διότι τα επισφαλή δάνεια ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα.

Οι μονάδες αυτοκινήτων κατέθεσαν προ φόρων ζημίες της τάξης των 609 εκατ. δολαρίων -πλην των δαπανών για περικοπές θέσεων εργασίας στην μονάδα Jaguar- κατά το εξεταζόμενο τρίμηνο, που είναι παραδοσιακά το χειρότερο για τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω της διακοπής της λειτουργίας εγκαταστάσεων λόγω διακοπών αλλά και του κόστους που σχετίζεται με την έναρξη παραγωγής των νέων μοντέλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v