Citigroup: Εξαγόρασε υπηρεσίες θεματοφυλακής

Η Citigroup ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Υπηρεσίας Θεματοφυλακής Θεσμικών Επενδυτών της ABN AMRO, σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές και Ασιατικές αγορές και αναμένεται να ανακοινωθεί σε 90 ημέρες.

Citigroup: Εξαγόρασε υπηρεσίες θεματοφυλακής
Την εξαγορά της Υπηρεσίας Θεματοφυλακής Θεσμικών Επενδυτών της ABN AMRO, σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές και Ασιατικές αγορές, ανακοίνωσε σήμερα η Citigroup.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η υπηρεσία αυτή θα περιέλθει στον τομέα Global Transaction Services (GTS) του Global Corporate and Investment Banking Group της Citigroup.

Η εξαγορά αναμένεται να διευρύνει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες ανάπτυξης της πελατειακής βάσης του Global Transaction Services, ενός από τους δημόσια προβεβλημένους τομείς της Citigroup. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η υπηρεσία θεματοφυλακής θεσμικών επενδυτών στην Ολλανδία καθώς και το δίκτυο της υπηρεσίας θεματοφυλακής σε Ρωσία, Πολωνία, Ελλάδα, Ινδία, Ινδονησία, Ν. Κορέα και Ταϊβάν, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 550 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες.

Η εξαγορά, θα προσθέσει αξία της τάξεως των 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο χαρτοφυλάκιο θεματοφυλακής θεσμικών επενδυτών του Global Transaction Services, το οποίο ανέρχεται στα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αν και οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν ανακοινωθεί, η εξαγορά αναμένεται να αποφέρει κέρδη από τον πρώτο χρόνο, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 90 ημέρες, εφόσον δοθούν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές των εμπλεκόμενων αγορών.

”Αυτή η εξαγορά θα δώσει τη δυνατότητα στη Global Transaction Services να επεκτείνει τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης πελατών σε σημαντικές αγορές, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες της πελατειακής μας βάσης” δήλωσε ο Robert Druskin, Chief Executive Officer του Global Corporate and Investment Banking Group της Citigroup.

”Επιπλέον, η εξαγορά αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Citigroup να προσφέρει βελτιωμένες υπηρεσίες διαχείρισης μετρητών , εμπορικών συναλλαγών, αμοιβαίων κεφαλαίων και χρεογράφων στους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, ενώ συγχρόνως ενισχύει την επιθυμία της εταιρείας να επεκταθεί κάνοντας επενδύσεις σε αυτό τον τομέα της αγοράς.

O Frank J. Bisignano, Chief Executive του Global Transaction Services της Citigroup, δήλωσε: ”Η συμφωνία αυτή θα ενδυναμώσει σημαντικά την παρουσία της Citigroup στην Ολλανδία και θα ενισχύσει την εξυπηρέτηση πελατών στην Ευρώπη και την Ασία, αφού θα εμπλουτίσει τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία της σε τοπικό επίπεδο. Προσδοκούμε να αυξήσουμε την τεχνογνωσία του οργανισμού μας με το ταλέντο και την εμπειρία της ομάδας της ABN AΜRΟ, στα πλαίσια της συνεχούς μας προσπάθειας ανάπτυξης, προς όφελος των πελατών μας, μιας ολοκληρωμένης παγκόσμιας πλατφόρμας με ενσωματωμένες τις αναγκαίες υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο”.

Εκτιμάται, ότι με τη πάροδο του χρόνου, η Citigroup θα συνενώσει τις δραστηριότητες θεματοφυλακής της ABN AMRO με αυτές του τομέα Global Transaction Services σε κάθε μία από τις επί μέρους αγορές , ενώ τόσο το προσωπικό της στην εξυπηρέτηση πελατών, όσο και στη διοίκηση θα ενταχθεί στην Citigroup στις αντίστοιχες αγορές, τονίζεται στην ανακοίνωση της Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v