Επιβράδυνση ”είδε” η Bundesbank στο γ’ τρίμηνο

Η οικονομική ανάπτυξη στη Γερμανία επιβραδύνθηκε στο γ’ τρίμηνο καθώς μειώθηκαν οι εξαγωγές, ανακοίνωσε η Bundesbank, χωρίς να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία. Στο β’ τρίμηνο η ανάπτυξη είχε διαμορφωθεί στο 0,5%.

Επιβράδυνση ”είδε” η Bundesbank στο γ’ τρίμηνο
Η οικονομική ανάπτυξη στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης επιβραδύνθηκε στο γ’ τρίμηνο καθώς μειώθηκαν οι εξαγωγές, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, χωρίς να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία.

Η επιβράδυνση από το 0,5% που είχε σημειωθεί στο β’ τρίμηνο ”σχετίζεται με την μείωση της ζήτησης από το εξωτερικό”, αναφέρει η Bundesbank στο μηνιαίο δελτίο Οκτωβρίου.

Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου σε επίπεδα ρεκόρ απειλούν να ανακόψουν την ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας πριν ”προλάβουν” να τονωθούν οι επιχειρηματικές επενδύσεις και οι καταναλωτικές δαπάνες. ”Η εγχώρια ζήτηση δεν κατόρθωσε να επιβραδύνει την αύξηση των εξαγωγών,” υπογραμμίζει η Bundesbank ”μολονότι εμφανίζεται κάποια βελτίωση στην ιδιωτική κατανάλωση.”

Νωρίτερα, ο σύνδεσμος εμπόρων και βιομηχάνων της Γερμανίας, DIHK, ανακοίνωσε ότι περιμένει πως η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα επιβραδυνθεί στο 1,5% το 2005 από 2% φέτος.

Η Bundesbank ανέφερε ότι η πρόβλεψή της για ανάπτυξη κάτω από το 2% στο σύνολο της χρονιάς ”δεν δείχνει μέχρι στιγμής να διακυβεύεται.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v