Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Agricole: Μείωση κερδών 10,6% λόγω Ελλάδας

Μείωση κερδών, αλλά μικρότερη από όσο προέβλεπαν οι αναλυτές, ανακοίνωσε η Credit Agricole για το δεύτερο τρίμηνο. Γράφει ζημίες 850 εκατ. ευρώ από την έκθεσή της στην Ελλάδα και προβλέπει κερδοφορία στην Emporiki το 2013-14.

Credit Agricole: Μείωση κερδών 10,6% λόγω Ελλάδας
Μείωση των κερδών, αλλά μικρότερη από όσο προέβλεπαν οι αναλυτές, ανακοίνωσε η Credit Agricole για το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 10,6%, στα 339 εκατ. ευρώ, ενώ όμως οι αναλυτές -βάσει δημοσκόπησης του Reuters- προέβλεπαν μεγαλύτερη συρρίκνωση, στα 193,3 εκατ. ευρώ.

Η Credit Agricole γράφει συνολικά ζημίες από την έκθεσή της στην Ελλάδα -λόγω είτε των ζημιών της Emporiki είτε της έκθεσης της μητρικής τράπεζας σε κρατικά ομόλογα που υπόκεινται σε haircut- της τάξεως των 850 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα για την Emporiki, η διοίκησή της ανέφερε δύο εφάπαξ επιβαρύνσεις: η πρώτη αφορά σε φορολογικές υποχρεώσεις που θα εξοφληθούν σε μελλοντική ημερομηνία, ύψους 148 εκατ. ευρώ, και η δεύτερη σε κόστος υπεραξίας 339 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, πάντως, δήλωσε πως για την Emporiki προβλέπεται επιστροφή στην κερδοφορία το 2013 - 2014. Ο CEO κ. Jean-Paul Chifflet, δήλωσε επίσης ότι η Credit Agricole δεν σκοπεύει να πωλήσει το μερίδιό της στην Emporiki Bank.
 
Πρόσθεσε ότι δεν περιμένει «συγκεντρωτισμό στην τραπεζική βιομηχανία» Σχολίασε επίσης, ότι οι εποπτικές αρχές θα πρέπει να παρατείνουν την απαγόρευση στο short selling που επιβλήθηκε στην Γαλλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και άλλες χώρες.

Απαντώντας σε όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες εβδομάδες για τις γαλλικές τράπεζες, η διοίκηση της Credit Agricole επισημαίνει ότι είναι καλά τοποθετημένη και πως από τις αρχές Αυγούστου έχει εξασφαλίσει το 90% των μεσομακροπρόθεσμων αναγκών χρηματοδότησης, έχοντας μάλιστα διαθέσιμα αποθέματα ρευστότητας ύψους 120 δισ. ευρώ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v