Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συρία: Εμπάργκο στο πετρέλαιο εξετάζει η Ε.Ε

Την επιβολή εμπάργκο στην εισαγωγή πετρελαίου από τη Συρία εξετάζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Η Συρία εξάγει στην Ευρώπη 150.000 βαρέλια την ημέρα. Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία οι κύριοι εισαγωγείς.

Συρία: Εμπάργκο στο πετρέλαιο εξετάζει η Ε.Ε
Οι κυβερνήσεις της Ε.Ε είναι πιθανό να επιβάλλουν εμπάργκο στην εισαγωγή πετρελαίου από τη Συρία μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ανέφερε την Τετάρτη στο Reuters διπλωμάτης της Ε.Ε.

Η Συρία παράγει περισσότερα από 400.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα και εξάγει τα 150.000 από αυτά σε ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως στην Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Στον τελευταίο γύρο κυρώσεων που επέβαλε η Ε.Ε τη Δευτέρα, πέντε οργανισμοί προστέθηκαν στην λίστα με τις επιχειρηματικές και θεσμικές οντότητες με τις οποίες δεν έχουν δικαίωμα να συνεργάζονται οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Μια επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο θα αύξανε σημαντικά την πίεση στο καθεστώς του Άσσαντ.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο διπλωμάτη, την περασμένη Παρασκευή οι 27 κυβερνήσεις της Ε.Ε συμφώνησαν να εξετάσουν την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων στη Συρία, ανάμεσα στις οποίες και η απαγόρευση συνεργασίας με συριακές εταιρείες ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε ένας νέας γύρο συζητήσεων στις Βρυξέλλες, ανέφερε ο Ευρωπαίος διπλωμάτης, χωρίς να υπάρξουν διαφωνίες από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

"Η όλη διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί ως το τέλος της επόμενης εβδομάδες εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο" σημείωσε ο διπλωμάτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v