Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψύχραιμοι οι πλούσιοι επενδυτές τον Αύγουστο

Σε αντίθεση με το 2008, οι εύποροι επενδυτές παρέμειναν ψύχραιμοι και αντιστάθηκαν στην παρόρμηση των ρευστοποιήσεων, κατά την διάρκεια του πανικού του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία των private bankers.

Ψύχραιμοι οι πλούσιοι επενδυτές τον Αύγουστο
Η ανάμνηση του πανικού που ξέσπασε στον πλανήτη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, έκανε πιο ανθεκτικούς τους εύπορους επενδυτές, που παρέμειναν ψύχραιμοι και αντιστάθηκαν στην παρόρμηση των ρευστοποιήσεων, κατά την διάρκεια του χρηματιστηριακού πανικού του Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία των private bankers.

Τραπεζίτες και οικονομικοί σύμβουλοι, οι πελάτες των οποίων διαθέτουν πλούτο της τάξης των εκατομμυρίων δολαρίων, δηλώνουν ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες τους παρέμειναν στις επενδύσεις τους κατά την διάρκεια της αυγουστιάτικης αναταραχής, που προκάλεσε διψήφιες απώλειες σε πολλούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ορισμένοι μάλιστα αναζήτησαν ευκαιρίες, αγοράζοντας ενεργητικά σε φθηνές τιμές, με θαρραλέες κινήσεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το απόλυτο ξεφόρτωμα επενδύσεων, που είχε χαρακτηρίσει την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ private bankers του Reuters.

Ο κ. Julian Lamden, εταίρος της Coutts, του βραχίονα private banking της Royal Bank of Scotland Group, που διαχειρίζεται τα κεφάλαια ορισμένων από τους πλουσιότερους πελάτες του οίκου, δήλωσε ότι μόνο ένας από τους πελάτες του προχώρησε σε σημαντικές πωλήσεις (περίπου 8,2 εκατ. δολ.) και κατευθύνθηκε στο ρευστό και άλλες ασφαλέστερες επενδύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v