Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Heineken: Προβληματισμός για τα αποτελέσματα

Κατώτερα των εκτιμήσεων είναι τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Heineken για το πρώτο εξάμηνο, ενώ η διοίκηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ζυθοποιίας προειδοποίησε για μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης κερδοφορίας για το 2011

Heineken: Προβληματισμός για τα αποτελέσματα
Κατώτερα των εκτιμήσεων είναι τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Heineken για το πρώτο εξάμηνο, ενώ η διοίκηση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ζυθοποιίας προειδοποίησε για μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης κερδοφορίας για το 2011.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο τρίμηνο, η Heineken ανακοίνωσε αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 3,9% στα 1,26 δις. ευρώ, ενώ οι αναλυτές – βάσει δημοσκόπησης του Reuters – προέβλεπαν αύξηση στα 1,32 δις. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας δήλωσε πως οι συνθήκες παραμένουν ευνοϊκές στην Λατινική Αμερική και στις αναδυόμενες αγορές της Αφρικής και της Ασίας, αλλά όχι στις αναπτυγμένες αγορές.

«Η ανάπτυξη του όγκου σε αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα αποτελεί πρόκληση δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής αβεβαιότητας, της υψηλής ανεργίας και της συνεχιζόμενης αδυναμίας στην καταναλωτική εμπιστοσύνη» αναφέρει η ανακοίνωση της Heineken. Επισημαίνει επίσης ότι οι καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια αυτού του καλοκαιριού στην Ευρώπη, αλλά και η επιδείνωση του κλίματος καταναλωτικής εμπιστοσύνης αποδυνάμωσαν τις συνήθως ισχυρές πωλήσεις του Ιουλίου και του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v