Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody΄s: Υποβάθμισε την Ιαπωνία σε Aa3

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων σε "Aa3" από "Aa2" προχώρησε η Moody's, αποδίδοντας την απόφασή της αυτή στα υψηλά ελλείμματα του προϋπολογισμού και στην αύξηση του χρέους.

Moody΄s: Υποβάθμισε την Ιαπωνία σε Aa3
Σε υποβάθμιση της αξιολόγησης των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων σε "Aa3" από "Aa2" προχώρησε η Moody's, αποδίδοντας την απόφασή της αυτή στα υψηλά ελλείμματα του προϋπολογισμού και στην αύξηση του χρέους από την παγκόσμια ύφεση του 2009.

Σύμφωνα ωστόσο με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, το outlook είναι πλέον "σταθερό", δεδομένης της "αμείωτης προτίμησης" των Ιαπώνων επενδυτών για κρατικά ομόλογα, κάτι που θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση των κρατικών δημοσιονομικών ελλειμμάτων με τα χαμηλότερα ονομαστικά επιτόκια παγκοσμίως.

Με βάση τον senior vice president της Moody's, κ. Tom Byrne, ο οίκος δεν σχεδιάζει να αλλάξει την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας τους επόμενους 12 - 18 μήνες.

Ο ίδιος τόνισε πως η Ιαπωνία πρέπει να επιτύχει αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ κατά 3% ετησίως μέσω δομικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο το αυξανόμενο χρέος της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v