Citigroup: Σημαντική υποχώρηση πετρελαίου το 2005

Ενίσχυση της μέσης τιμής του πετρελαίου σε ετήσιο επίπεδο, αλλά σημαντική υποχώρηση της μέσης τιμής του εντός του 2005 προβλέπει η Citigroup στην εβδομαδιαία έκθεσή της για την πετρελαϊκή αγορά.

Citigroup: Σημαντική υποχώρηση πετρελαίου το 2005
Ενίσχυση της μέσης τιμής του πετρελαίου σε ετήσιο επίπεδο, αλλά σημαντική υποχώρηση της μέσης τιμής του εντός του 2005 προβλέπει η Citigroup στην τελευταία εβδομαδιαία έκθεσή της για την πετρελαϊκή αγορά.

Η μέση τιμή του πετρελαίου τύπου brent για το 2004 εκτιμάται στα 35 δολ. το βαρέλι από την πλειοψηφία των αναλυτών. Ωστόσο, όπως αναφέρει η τράπεζα, η τρέχουσα μέση τιμή του εμπορεύματος σε ετήσια βάση διαμορφώνεται στα 36,40 δολ. το βαρέλι και η πραγματική τιμή του βρίσκεται στα 49 δολ. το βαρέλι.

Ως εκ τούτου, η Citigroup εκτιμά πως εάν το πετρέλαιο brent παραμείνει πάνω από τα επίπεδα των 50 δολ., η μέση τιμή του θα διαμορφωθεί στα 39,50 δολ. το βαρέλι.

Ωστόσο, η εικόνα της πετρελαϊκής αγοράς αναμένεται να εξομαλυνθεί εντός του 2005, με τους αναλυτές να προσδοκούν μέση τιμή του πετρελαίου τύπου brent στα 27 δολ. το βαρέλι.

Ως εκ τούτου, η Citigroup, αν και αναγνωρίζει ότι θα σημειωθούν αναβαθμίσεις των εκτιμήσεων των αναλυτών για την κερδοφορία των πετρελαϊκών εταιριών, λόγω των τρεχόντων επιπέδων τιμών, δεν προχωρά σε συστάσεις αγοράς, παρά μόνο για τις Statoil και Total.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v